Arkiv

Om signhus

Efter vores dejlige sølvbryllup, som var grund til at denne side blev startet, går tiden jo stille og roligt videre,  2010: Det var året hvor hovedbygningen skulle omfuges, et større arbejde hvor Hans Peder og jeg skrabte fuger ud og Vagn Henriksen puttede dem i igen, det var temmeligt dyrt men ser godt ud, håndværkerne mente at den nye fuge skulle være Skagens-gul, men vi bestemte os til at beholde den grå og originale som huset blev lavet med.  Maria er i lære hos Matas i Holstebro, bor ved siden af vor butik og kører frem/tilbage hver dag og Hans Peder læser videre i Odense og bliver edb-tosset efterhånden, men er glad for at være derovre. Bedstemor Oda`s hjerte stoppede den 28. maj, hun fik en god afsked med denne verden efter et godt og langt liv, vi havde en god begravelse med kaffe på “Vestjyden” besøg i Reberbanen og til sidst lidt mad til de nærmeste her på Signhus. Sommeren var udemærket, Randi og jeg sejlede Mors rundt, jeg fik også sejlet Venø rundt og lagde i havn for natten (denne aften tabte vi 2-0 til Japan, så der var ro og jeg havde hele havnen for mig selv) cyklede øen rundt og besøgt forfædrene på kirkegården. Randi havde som sædvanlig et projekt igang med at reparere et par af husets vinduer, lave nyt loft i pejsestuen og sidst på året var hun så heldig at der gik hul på et vandrør i badeværelset ovenpå, så i løbet af et par uger var badeværelset væk og de rå mure stod tilbage, så engang i 2011 har vi vel et nyt badeværelse, ting ta`r jo tid. Markerne er lejet ud til Harald som har sået majs, det var lidt usædvanligt at det hele er indhegnet i høje majsplanter, men det giver da læ for hestene. I september havde Randi og Maria deres sædvanlige tur til Kreta for at nyde solen. Randi fyldte så 50 lillejuleaften, der gik vi glip af en fest, men hun ligner jo også kun en på 35

2011: Hans Peder og jeg var en tur i Thailand og havde gode dykkerture, var på elefanttur, water-rafting og 4w motorcykel-trekking – en herlig tur, men laaangt hjemmefra. Vinteren var uforskammet lang her i Bølling og kostede mange træpiller til fyret, vor dejlige hund Freja begravede vi på min fødselsdag…. en dejlig Broholmer der havde tjent os i mange år, Maria´s hest Tanja måtte også give op først i juli og i oktober blev Blob (vores sorte hankat) kørt over. Men så har vi jo fået vores lille hjerteknuser – Sif – en dejlig Leonberger  som trivet et par kilo hver uge (som hvalp) – så er smilet stort igen. Randi har året igennem projekteret og planlagt badeværelset og iøvrigt fået pillet vinduerne i soveværelset ud -malet osv. Vi fik sejlet Fyn rundt, en dejlig og flot tur (se Maranda-siden), Randi og Maria besøgte igen Kreta . Igen i år såede Harald majs i markerne, det kneb lidt med at få det hele høstet, en slat står stadig i den østlige ende af marken, til stor glæde for dyrene, så håber vi jægerne rammer forbi. Vor trofaste Opel Astra led en krank skæbner i begyndelsen af december, jeg blev ramt af en varevogn bagest i venstre side, med det resultat at jeg drønede et vejskilt ned, Sif sad på bagsædet og blev lidt chokeret, der skete os ikke noget, men bilen blev kasseret – vi har så fået en anden Opel Astra, denne gang en disel, som også kører fint. Håndværkerne er ved at være færdige, og badeværelset er super, det kom også lige et par nye tagvinduer i, så nu syntes jeg også at det er ved at være nok, men Randi finder vel på noget mere næste år. Resten af året forløb uden de store sværdslag, vinter blev der ikke meget at og julehandel i butikken forløb også rimeligt, familiemæssigt var det vores tur til at holde juletam-tam, – det var en blandet fornøjelse, de yngste i selskabet frembragte et støjniveau som en grisestald før fodringstid, eller også er vi ved at være for kedelige og vil hellere snakke med de omkringsiddende.

2012: Januar forløb med OK vejr, men februar blev kold og betød en del brænde til pejsen, Sif bliver større dag for dag og er en dejlig hund. Vi holdt forsinket juletam-tam for Randi´s familie den 15. januar, det var tilfældigvis også Dronning Magrethe´s jubilæumsdag, så det blev en royal fest med fastelavns-”guld”-kroner m.m. – en rigtig hyggelig dag, især Onkel Marinus tog sig godt ud med kongekrone på. Jens og HP. var på besøg i England/Portsmouth hos Ina der studerer derovre, Jens kikkede på maritime museer og HP kikkede på Ina! Resten af 2012 bestod næsten af arbejde i butikken, der blev dog malet lidt hist og pist, samt repareret nogle fuger i ude-bygningerne, bevoksningen omkring vor terasse er ved at være høj sådan at vi sidder i læ, de aftener vejret indbyder til det, næste projekt er ny afløb m.m. og separering af spildevand, det bliver et lidt større projekt som nok ikke bliver færdig i år.

2013: Året hvor Signhus fylder 100år…. vi har planlagt at holde en fest for huset, men nu er Maria kommet i tanke om at hun vil giftes til august, det bliver jo også dejligt. En træls vinter, har det været, der er fyret meget i pejsen og stokerfyret, en lille skorstensbrand er det også blevet til – så kan man lære at holde skorstenen ordentlig ren (den blev efterfølgende renset og støvsuget) En juni-aften, havde vi den gode oplevelse at få besøg af bevaringsforeningen, der ønskede at se Signhus, det var dejligt at opleve interesse derfra. Gårdklokke og årstal på gavlen er endelig sat op, der er malet og lakeret døre og porte i stor stil, sommeren gik med arbejde og i september fik vi vores Maria gift med hendes Bernie, et helt fantastisk bryllup som blev holdt på Skavenhus. Og så fik vi den glædelige overraskelse at Signhus var valgt til årets bevaringspris, se det var jo en dejlig nyhed og vi var meget stolte, prisen (en lille messingplade) blev overrakt en søndag i november hvor vi inviterede bevaringsforeningen på kaffe m.m. – det var jo Signhus der skulle fejres, så det kunne jo kun ske her, der var fuldt hus og vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag, Lis Seindal og datter deltog også og vi havde også inviteret Arne Dalgård som desværre var forhindret, Lis boede her fra 1974 til 1995 og Arne er født her engang først i 50érne, så de har jo også andel i at gården er bevaret. Vi havde som vanligt en dejlig jul i vort fantastiske hjem.

2014: Året startede fint indtil jeg var hjemmefra et par dage, da jeg kom hjem igen var der intet badeværelse på 1. sal….. kun rå vægge samt en skorsten der ikke bruges længere, Randi mente der skulle et nyt badeværelse til og havde ryddet det gamle, så der var ingen vej udenom, tømrer, vvs og murer skabte i fællesskab et nyt baderum med svævende toilet, vælig behagelig men noget dyrt for at blive vasket osv. men Randi er tilfreds og det er jo en god ting, et par nye vinduer i taget blev der også til, så det lysner da. Resten af året forløb fredeligt, der blev sejlet til Skagen i Maranda og år to af vores plan med overdragelse af vor butik forløb også med megen arbejde og et godt slutresultat. Maria og Bernie var jo blevet gift i 2013 og mærkværdigvis blevet gravide og i september kommer lille Elle til verden, Bernie var i praktik i London og vi besøgte ham i august og hans forældre besøgte ham i september, men i den samme week-end havde Ella besluttet at komme til verden så han tog flyveren hjem og forældre måtte passe sig selv i London !!! Ja-ja unge mennesker kan da heller ikke planlægge. Hans Peder og Ina læster på livet løs i Odense og bor midt i byen overfor Albani bryggerierne – så vi er gået over til Albani øl.  Ellers blev det til en varm sommer med mange grill aftener, enkelte aftener på sensommeren blev vi invaderet af små fluer, vi har en mistanke om at de er i familie med nogen af naboerne, så de får nok hold på dem til næste år.

2015: En god start på året og vores “nye liv” vi tog 14 dage til Thailand hvilket var en god oplevelse og pr.  1. januar havde Uffe overtaget butikken 100% så jeg nu er lønmodtager på deltid. Der blev lavet højbede til radisser, porrer, rødbeder osv.osv. kartofler blev sat – der blev malet og fuget og da jeg igen var hjemmefra et par dage var spisestuen ryddet !! igen kun rå vægge tilbage, men efter ny tapet og malede lofter m.m. kan vi igen spise her, det blev indviet med en familie-middags-aften i november og mine søskende og påhæng roste resultatet. Sommeren gik med megen sejlads og efteråret med planlægning og test af forsatsvinduer m.m. også et godt år der blev afsluttet med en fantastisk juleaften med hele holdet af børn og barnebarn. Nytårsaften stille og roligt med svigermor Ruth (81) og godt vejr med fin udsigt over fyrværkeriet i Skjern.,